Ön egri és olyan szegény, hogy alig van mit ennie? Nyugi, kap majd muskátlit a Fidesztől

2017. december 01. - Egri Ügyek

 

És persze almát és burgonyát is, bár nem világos, hogy pontosan ki osztana, mennyit és kinek. Az önkormányzat vagy csak a Fidesz frakció, és minden egrinek vagy csak annak, aki tényleg rászoruló lenne? 

A november 30-i egri közgyűlés egyik napirendi pontja volt a fideszes Lombeczki Gábor előterjesztése, amely arról szólt, hogy a következő időszakban almát, burgonyát és virágpalántát adna az egri önkormányzat a rászorulóknak. Igen, virágpalántát is.

Noha az előterjesztés a magyarországi gazdasági helyzettel és egyre kevesebb rászorulóval hozsannázik, mégis rászorultsági alapon adna adományt, mert ezek szerint még mindig vannak szegények. Az előterjesztés logikája szerint ugyanis húszezer egri háztartásból legalább kétezerhez kell eljuttatni az adományokat.

„Javasolom, hogy ezeknek a juttatásoknak a kiegészítésére indítson az önkormányzat tervszerű jótékonysági akciókat, amelyek keretében szezonális termékeket juttat a lakosság részére. Ilyenek lehetnek az őszi-téli alma-, burgonya- akciók, tavasszal virágpalánta osztás, és az ünnepekhez köthető termék-akciók.” (előterjesztés)

Az előterjesztés persze külön kiemeli, hogy a Fidesz frakciója az ötletgazda és az előterjesztő Lombeczki Gábor záró expozéjában rá is erősített arra, hogy pár hete a Fidesz és Nyitrai Zsolt „sikeres” almaosztást tartott kígyózó soroknak Egerben. Az már nem szerepel benne, csak mi jegyezük meg, hogy az osztogatásnak biztosan nincs köze a választásokhoz, aki erre mer gondolni, annak csak ezt tudjuk üzenni: Soros!

Az előterjesztés persze alapvető kérdéseket vet fel, amit az ülésen ellenzéki képviselők meg is fogalmaztak. Ki minősül rászorulónak, és ki ellenőrzi a rászorultságot? Ki fogja kiosztani az adományokat? Miért éppen választás előtt jut eszébe a Fidesz-frakciónak a felvetés? (Pfujjj, Soros!) Ha közpénzből adományoz a város, akkor miért csak a Fidesz adakozhat belőle?

A fideszes képviselők válaszai szerint nem fognak olyanok odamenni az étel-, és palántaosztáshoz olyanok, akik nem rászorulók, illetve ízléstelen, hogy az ellenzékiek politikai kérdéssé züllesztették az ételosztás kérdését. (Soroooooossss!) Arra az ellenzéki felvetésre, hogy akkor az összes képviselő állhasson be ételt osztani, nem kapott senki választ, mint ahogy azt sem tudni, hogy a rászorulók mennyivel lesznek előrébb a virágpalántákkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://egriugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr313409335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.