Egri Ügyek Blog

Porondon Eger egyik legvállalhatatlanabb fideszes politikusa

Megvédik a sörivókat!

2017. szeptember 27. - Egri Ügyek

 

Örökös bérlet a hülyeség hullámvasútján.

Egerbe is beköszöntött a kampányidőszak, elindult a cicaharc, egyelőre a Jobbik és a Fidesz között. Nyáron volt néhány bemelegítő kör: a Jobbik nekiment az M25-ös nyomvonalának, amitől a helyi kormánypárti fontos emberek annyira megijedtek, hogy rögtön petíciót indítottak, hiszen meg kellett védeni az Egert az M3-as autópályával összekötő utat. Hogy mitől, amikor már a kormány rég döntött a finanszírozásról és a nyomvonal is véglegesnek tűnt, azt nem tudni, de kommunikációs hadjáratnak jó volt, csak nagyon átlátszó. És ugye itt van Nyitrai Zsolt is, aki ha kell, kukások mellé áll, vagy szórólapokat gyártat, ha átadnak a térségben 500 (!) méter utat, csak hogy népszerűsítse magát.

oli.jpg

Orosz Lászlóné - Fotó: Youtube/Eger TV

A napokban Eger egyik legnagyobb politikai tehetsége, a gigabotrányai ellenére is a Fidesz-KDNP fő oszlopa, Orosz Lászlóné mutatta be, hogy még mindig lehet rá számítani, ha központilag irányított fellépésre van szüksége a pártnak, de nincs, aki felvállalná az ügyet. Jött hát Orosz Lászlóné, tartott egy sajtótájékoztatót, amely – kis fáziskéséssel ugyan, de – kedden ott virított több országos hírportál főoldalán, pédául itt. Na, nem azért, mert akkora bombahírt közölt volna a politikus!

Orosz Lászlóné ma ismét visszatért az országos körforgásba sokévnyi hallgatás után, hiszen ő volt az, aki miatt 2012-ben, portálunk cikke nyomán kirobbant a Székhelyi-ügy. A képviselő asszony akkor egy bizottsági ülésen „kérte” az akkori Egri Művészetek Háza vezetőjét, hogy intézze el, az akkor már meghívott színművész, Székhelyi József ne léphessen fel Egerben városi rendezvényen. A bizottsági ülésen Székhelyit le is „zsidózták” Székhelyit, majd Orosz Lászlóné „elvtársként” emlegette a korábbi szegedi színházigazgatót, és közölte, hogy Székhelyi politikai hovatartozása miatt nem jelenhet meg Egerben. Ezután leváltották a kulturális bizottság éléről, de másikban helyet kapott, aztán 2014-ben megint indulhatott a választásokon, meg is nyerte a körzetét, azóta is az egri közgyűlésben vitézkedik.

A politikus a napokban ismét fontos feladatot kapott, be kellett jelentenie, hogy a jobbikos Mirkóczki Ádámtól bocsánatkérést vár Eger. Mégpedig azért, mert az egri kötődésű országgyűlési képviselő valahol azt mondta, hogy „A magyarokat csak azt érdekli, hogy vegyenek sört a Tescóban és megnézzék este a meccset a tévében”. Ezt Mirkóczki állítólag még júliusban jelentette ki, majd a TV Eger augusztus végi érdeklődésére így reagált: „Csak arról beszéltem, hogy bizony nagyon sok ember van, aki egyszerűen nem vesz tudomást arról, hogy a közéletben mi zajlik, hogy kik, hogyan befolyásolják a mindennapjaikat, mert elvannak a szűk kis világukban. És én arról beszéltem, hogy ez a Jobbik, én és szerintem az összes párt legnagyobb feladata, hogy sikerüljön azt elérni, hogy egy választásokon ne 50 százalék legyen a részvétel, hanem mondjuk 70-80 százalék”.

Kemény mondatok, csontig hatolóak. Nem is véletlen, hogy ez Orosz Lászlónénál is kicsapta a biztosítékot, akihez levelek tömegei özönlöttek Mirkóczki mondatai miatt, és ezért ki kellett állnia a nyilvánosság elé. Hiszen ez FEL-HÁ-BO-Rí-TÓ!

Múlt szerdán az egri Polgárok Házában tartott sajtótájékoztatóján Orosz Ibolya fel is olvasott egy levelet abból a milliónyiból, amelyek szinte blokkolták az e-mail fiókját, tessék szörnyülködni:

Mirkóczki Ádám nagyon megsértett, amikor azt mondta, hogy a magyar választópolgárokat csak az érdekli, hogy vegyenek sört a Tescoban és megnézzék este a tévében a meccset. A magam nevében visszautasítom ezt a kijelentést, sőt felháborítónak tartom. Én is szeretem a focit, és bár nem a Tescoban veszem a sört, de időnként bevallom, veszek. Ezzel még nem vagyok másodrangú állampolgár.

Majd ezután jött a csattanó, Orosz Lászlóné bevallotta, hogy megnézte a nyári foci Eb „SZINTE MINDEN MECCSÉT”, élvezte minden percét, időnként még sört is ivott. Hoppá! Ezután pedig jött a következtetés: Mirkóczki láthatja, hogy mennyire megsértette az embereket, ezért kérjen bocsánatot, de tüstént.

Nem tudjuk, hogy Orosz Lászlóné magától állt-e ki erre a bődületes nagy hablatyáradatra, vagy megkérték őt – azért lenne egy tippünk, de annyira felkészült, hogy előre leírta neki valaki, hogy mit mondjon, amit egy az egyben fel is olvasott, még a személyes részeket is.

Ennél átlátszóbb politikai hacacáré nem volt még sok Egerben, de minden bizonnyal sokan el fogják hinni a politikus szavait. Aki meg nem, az biztos sorosbérenc, simicskacsicska stb.

Azért lenne néhány kérdésünk, amelyek csak úgy elszállnak majd a szélben:

– Milyen kampányra lehet számítani, ha ilyen kamuindokokkal esnek egymásnak a pártok?

– A furcsa véletlen műve, hogy a kérdést már elkezdte feszegetni a TV Eger, majd a Fideszhez köthető Eger Hírek, aztán jött Orosz Lászlóné? Nem inkább egy tudatos fideszes hadjáratról van szó?

– Hol van a többi felháborodott ember levele? Legalább ne csak egyből idézett volna. Név nélkül miért nem lehet őket bemutatni?

– Orosz Lászlóné még mit keres a közéletben?

Ha valaki szeretné sokkolni magát, vagy egy jót szórakozni, a Füzesabony TV beszámolóját ajánljuk Orosz Lászlóné produkciójáról:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egriugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr512903890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radix 2017.10.01. 11:05:08

Szarvas Béla, a 90-es választás nagymenője, él még?
süti beállítások módosítása