Egri Ügyek Blog

Egri mese a mérséklődő, néppárti Jobbikról

A cukiságkampány utcája Egerben ér a falhoz.

2018. január 29. - Egri Ügyek

 

Azért még lesz miről elbeszélgetnie Vona Gábornak és a „mezei” tagságnak a szombati Jobbik nagyrendezvény után. Legalábbis a párt sasfészkének számító Heves megyei tagsággal mindenképpen.

Csak gyorsan átfutva a Jobbik pályaívét a kezdetektől napjainkig: bakancscsattogtatásos, magyargárdázós, cigány-, és zsidóellenes megnyilvánulások, nyílt rasszizmus képviseletétől eljutottunk ma már a cicás-vizslás Vona Gábor képekig, a néppártosodási kísérletig vagyis a párt identitásválságáig. A Fidesz jobbról előzi a Jobbikot, minden témáját lenyúlja, átformálja és tálalja perfekt módon, a Jobbiknak marad a visszafordulás.

Ez azonban feloldhatatlan ellentétbe torkollik amikor a párt vezetésének nyilatkozatait, kommunikációját és a tagság megnyilvánulásait nézzük. Heves megye azért is különösen fontos, mert a Jobbik nagy nevei közül rögtön hárman is itt indulnak az országgyűlési választáson. Vona Gábor elnök a gyöngyösi körzetben, Mirkóczky Ádám pártszóvivő az egriben, mígy a parlament alelnöki tisztségét betöltő Sneider Tamás a hatvani körzetben. Erős a csapat, azonban a botrányok a megyében is felszínre kerültek.

Már régóta cikkezett a kormánypárti sajtó az egri Jobbik belső problémáiról de arra azért az érintetteken kívül senki nem számított komolyabban, hogy kilépések, nyílt konfliktusvállalások is történnek. Egerben a párt helyi szervezetének meghatározó tagjai Bognár Ignác és Tóth István az Egri Közgyűlés tagjai, a Jobbik színeiben nyertek képviselői mendátumot. A néppártosodási, cukisági fordulatot nem tűrő csapat, akikhez a két képviselő is tartozott, nem tűrhették tovább a vezetők irányítását ezért kiléptek. Azért, hogy ne a cukiságot hanem az eredeti, ős-jobbikos „értékeket” képviselhessék Tóth otthagyta az egész pártot, Bognár viszont megtartotta párttagságát ám az egri szervezetből kilépett. A mandátumukat nem adták vissza.

Na, ezzel fel is szabadultak a képviselők, mert a legutóbbi közgyűlésen az egri városháza falai által is ritkán hallható, összeszedettségben kicsit hiányos ám annál veretesebb zsidózást engedett meg magának Bognár. Íme:

Részlet az ömlengésből:

Emlékeztetném ugyancsak önöket, hogy volt egy SZDSZ-es honatya, aki azt mondta:- Az én nagyapámat a Dunába lőtték. 
Mondták neki: - De neked a nagyapád él! - Igen, de Dunába lőhették volna! Ez most körül-belül olyan eset. Hogy van Soros-terv? Lehet. Lehet, hogy nincs. De ha lesz Soros-terv, akkor az valószínű gazember Soros-terv lesz, hiszen ismerjük ezeket a Paul Lendvaiakat, Imre Kertészeket, Kertész Ákosokat öööö Deutsch Tamásokat, és egyéb, a Magyarországot és a magyarságot mindig negatív konszenzusba öööö tárgyaló, és bennünket gyűlölködő magatartásukkal ööö kihívják a haragot maguk ellen. Hát én nem hiszem, hogy egy Soros-terv hogyha létezne, az a magyarság érdekeit szolgálná...

Ezt két dolog miatt tehette meg. Egyrészt már nem kellett tartania az egri szervezet retorziójától, mondhatjuk úgy is,hogy a szájkosarat maga vette le magáról. A másik dolog pedig a fidesz. Amíg az LMP-s képviselőt simán lehazaárulózták és aztán kínos magyarázkodásba kezdtek addig egy szóval nem utasították rendre a jobbikos felszólalást.

Szóval lesz miről beszélgetni a jobbikosoknak egymás között, legfeljebb majd tovább bomlanak. A Fidesz kettősmércéje meg már úgyis ismerős.

(a videók az egriszin.hu oldalon társaikkal együtt megtekinthetők)

A bejegyzés trackback címe:

https://egriugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr613614527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bontottcsirke 2018.01.30. 14:29:15

Jajj fodorgé, ebből kilóg a lóláb.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.30. 14:29:32

Ez megvan ?

mandiner.hu/cikk/20180128_szurkefarkas_vona_skandalja_a_muszlim_kozonseg_vona_eloadasa_utan

„Szürkefarkas Vona” – skandálta a muszlim közönség Vona előadása után

----

Van videó is.

Annyit nem árt tudni, hogy a "Szürkefarkas" egy török terrorszervezet, ami a muszlim hitet terjeszti, drogokkal és fegyverekkel üzletelnek.
Azaz ez cseppet kétségessé teszi Vona magyarázkodását, miszerint ő nem is Allah-ot éltette.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2018.01.30. 14:29:37

...puff neki... és mennyire igaza volt.....

Blogírócska, térj már észhez. Nem azt mondta, hogy minden zsidó ember dögöljön meg. Nem. Pedig te mint médiabohóc ezt sugallod.
A mai Magyarország vezető levitézlett, szarcsimbók politikusai között érdekesen igencsak nagy számban vannak ilyen származású honfitársaink. Ezek az emberek kimondva vetik meg magyarországi születésüket és bizony bizonyos esetekben szánt szándékkal tettek rosszat ennek az országnak. Természetesen ugyan ilyen tróger akad a nem ilyen származással rendelkezők körében is mint példának okáért a komplett fidesz vezérkar. Ők magyarkodnak, de teljesen mást tesznek. Lopnak.
Egykutya.

arckönyv 2018.01.30. 14:29:40

azt szerintem épeszű ember nem kérdőjelezi meg, hogy szélsőséges pártokra nem nagy szükség van a világban. itthon is épp elég a fidesz, ők bátorították föl és tömörítették közösségbe a szélsőségesen hülyéket (kezdetben a jobbik segítségével), és ha ezekből a véglényekből nem kér már a jobbik hát nagyon jól teszi.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2018.01.30. 14:29:41

...aki nem úgy ír ahogy a főnök kéri meg sem jelenik...... szánalmas.hu
süti beállítások módosítása