Egri Ügyek Blog

A Fidesz már zombihordákkal riogat

2017. október 29. - Egri Ügyek

"Jön a Holtak serege és el fog sodorni minden élőt. A kérdés az, hogy össze tudunk-e fogni ellenük."

Ezt mondta Szájer József Európa Parlamenti (!) képviselő Egerben. Ezzel az egy Trónok harca sorozatból (amiben az élőhalottak serege készül elfoglalni Westerost) kölcsönvett mondattal sikerült Szájernek és a Fidesznek egy új szintet elérnie. Nincs mit kertelni ezen, a kijelentés bőven a dehumanizálás tárgykörébe esik és mint ilyen velejéig aljas.

Nem csodálkozunk azon, hogy a Fidesz megpróbál még pár bőrt lehúzni a bevándorlásról, meg Sorosról. Jól felfogott érdekük, hogy erről beszéljen az országban mindenki. Azonban Szájer kijelentése már teljesen más minőség a magát minden tekintetben az európai értékek védelmezőjeként beállító Fidesz kommunikációjában. Az emberek egy-egy csoportjának megbélyegzése, dehumanizálása egy olyan útra vezet, aminek a vége egy hatalmas tragédia. Teljesen mindegy, hogy fasisztoid, kommunista vagy náci jellegű, eredetű a megbélyegzés a vége mindig önálló emberi sorsok végét jelentik.

A Fidesz eddig patikamérlegen adagolt gyűlölet-pirulái most elég messze gurultak az előadó pulpitusáról. Lehet azzal jönni, hogy ez riogatás, meg semmi valóságalapja nincs, meg ilyesmik, de sajnos ez kőkemény XX. századi beszéd, a totalitárius, félelem alapú államok irányításának alapja. Szégyelje magát minden egri fideszes és kereszténydemokrata képviselő és vezető, hogy ezzel a beszéddel azonosulni képesek.

De legalább ez az álca is lehullott a Fideszről.

A bejegyzés trackback címe:

https://egriugyek.blog.hu/api/trackback/id/tr7213114928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása